Задайте питання косметологу

Потреби шкіри постійно змінюються, тому питання про красу завжди актуальні. «Чи правильно я доглядаю за своєю шкірою? Як вибрати відповідну процедуру і косметику? »- ці та інші питання жінки задають собі щодня. Ми пропонуємо полегшити задачу. Надсилайте свої запитання електронною поштою clublafemme@gmail.com, і ви отримаєте професійну відповідь експерта:

Chercher la femme!

Незважаючи на обмеження, в жарку пору року шкіра обличчя потребує професійного догляду. Які з процедур все ж допустимі?

— Так як ці питання обговорювалися в попередніх номерах журналу, відповім коротко: дуже добре в літній час робити мікрострумову терапію в різних режимах (лімфодренірующій, міостімулірующем, гидратирующие), прекрасно робити різні масажі особи, в залежності від типу шкіри і проблем, що стоять перед Вами . Мезотерапія і біоревіталізація теж дуже добре переносяться влітку, ці процедури покращують стан шкіри, допомагають впоратися з негативним впливом літніх природних факторів (сонце, вітер). Однак з ін'єкційними процедурами потрібно бути обережними тим людям, у яких є схильність до гіперпігментації шкіри. Як і раніше актуальні влітку ін'єкції ботулотоксину, тому що вони попереджають появу нових зморшок (влітку нам доводиться більше працювати мімічними м'язами, наприклад, жмуритися на сонці і т.д.), ну і ін'єкції ботулотоксину в область пахв, тому що ця процедура позбавляє від проблем, пов'язаних з надмірною потовиділенням.

У сезон відпусток дотримуватися строгої дієти, як правило, не виходить. Які види масажу допоможуть «утримати» вага?

— Щодо дієти у відпускний період дозвольте не погодитися, тому що влітку завжди є можливість вживати багато свіжих овочів і фруктів. Це добре доповнює наш раціон клітковиною, знижуючи тим самим засвоєння вуглеводів, і збагачує його вітамінами і мікроелементами. Також влітку більше можливості активно рухатися, ходити, плавати. А краще природної фізичної активності нічого поки що не придумали. Якщо з цим не дуже складається, можна порадити регулярно робити спеціальні масажі. Зазвичай для «утримання» ваги застосовують антицелюлітні методики в поєднанні з лімфодренірующій, тобто масаж для корекції фігури.

Чи можна проводити влітку сеанси мезотерапії? Чи існує у цій методики безін'єкційна альтернатива?

— Безін'єкційна мезотерапія існує. При цьому методі вітаміни, мікроелементи, гіалуронова кислота і інші речовини доставляються в шкіру не шляхом уколів або мікроін'єкцій, а іншим шляхом: під тиском повітря або кисню, за допомогою ультразвуку або мікрострумів. Перевага цих методів в безболісності і меншою травматичності в порівнянні з традиційною ін'єкційної методикою. Однак хочу нагадати, що самі ін'єкції грають істотну роль в комплексній дії на шкіру при звичайній мезотерапії, будучи рефлекторним стимулятором для клітин шкіри і стимуляції фібробластів. Цього впливу позбавлені всі безін'єкційна методики. Деякі люди не переносять ін'єкцій, для них безін'єкційна методи — компроміс. Імовірність пигментаций після мезотерапії невелика, проте у тих, хто схильний до такого роду реакцій, краще почекати до осені.

Сьогодні для домашнього догляду за шкірою обличчя пропонуються різні сироватки. Розкажіть про особливості такої форми косметичних засобів, як ними правильно користуватися? Чи всім вони підходять?

— Така форма косметичних засобів, як сироватки, з'явилася досить давно. Це певні активні речовини в концентрованому вигляді, стерильно упаковані. На відміну від кремів сироватки не містять зазвичай нічого «зайвого» — ні формотворчих речовин, ні консервантів. Розфасовка в маленькі ампули (від 2 до 5 мл) дозволяє використовувати ці препарати протягом доби після розтину, тому консерванти не потрібні. Зазвичай сироватку наносять 2 рази на день на чисту шкіру, за допомогою легкого масажу «вбивають» в шкіру до повного всмоктування, а потім наносять відповідний крем (денний або нічний). Застосування сироваток рекомендують проводити курсами, по 3-6 тижнів. Сироватку вибирають в залежності від потреб і завдань. Зазвичай цю форму косметичних засобів застосовують для активного і більш цілеспрямованого впливу на шкіру.

Чи корисно зрошувати шкіру влітку? Багато косметичних компаній пропонують для цього спеціальні засоби.

— Зрошення шкіри в спеку різними спреями і термальними водами стало популярним останнім часом. Це приємно охолоджує і зволожує шкіру, покращує її якість. Залежно від походження, термальна вода, призначена для цієї мети, має різний хімічний склад, тому підібрати оптимальний засіб для себе краще методом проб.

У мого чоловіка шкіра обличчя дуже, ніжна, після гоління запалюється і червоніє. Не допомагають ніякі бальзами. Чи допоможе цьому випадку лазерна епіляція?

— Іноді в таких випадках лазерна епіляція є єдиним виходом. Просто не завжди чоловіки готові розлучитися з більшою частиною рослинності на обличчі. Адже лазерна епіляція знищує волосяні цибулини, і ріст волосся припиняється назавжди. Можу порекомендувати почати сеанси лазерної епіляції і робити їх один за іншим, поки не припиняться проблеми з роздратуванням шкіри. Зазвичай це відбувається після 2-го або 3-го сеансу. Якщо не хочете епіляцію, можна просто відпустити бороду, щоб не наражати на шкіру постійного подразнення голінням.

Як позбутися від набряків ніг? Чомусь ця проблема виникає саме влітку ...

— Повністю позбутися набряків (пастозности ніг, рук, тіла) влітку навряд чи вдасться. Це пов'язано з особливостями судинних і вегетативних реакцій організму на високу температуру. Щоб їх зменшити, дуже добре плавати, робити контрастні водні процедури, рухатися (ходити, але не стояти!). Періодичні сеанси лімфодренірующій масажу (ручного або апаратного) або міостімуляциі істотно поліпшать стан ніг влітку.

Чи можна пілінговать шкіру влітку домашніми скрабами?

— Можна, можливо. Якщо «шкіра почала» лущитися, можна їй допомогти шляхом домашніх скрабірованіе з подальшим зволоженням. Захоплюватися не потрібно, достатньо робити такі процедури один раз в 1-2 тижні.

Зрозуміло, що сонцезахисними засобами користуватися необхідно, але є кілька питань: як часто слід використовувати цей крем; чи потрібно наносити під нього якусь сироватку, або зволожуючий засіб, щоб не «позабивать» пори; як правильно очищати від нього шкіру?

— Сучасні, фотозахисні засоби максимально комфортні в застосуванні. При їх виробництві зазвичай враховуються потреби шкіри зволоження і захист. Випускаються ці засоби для різних типів шкіри, для різних умов (міський спосіб життя або відпочинок на узбережжі). Ваше завдання — правильно підібрати засіб. Якщо ви в місті, то зазвичай ранкового нанесення фотозахисні крему достатньо на весь день, тому що ступінь захисту (25-35) для міста цілком достатня і навіть незначне зниження її ефективності протягом дня неістотно. Якщо ви перебуваєте на пляжі, купаєтеся, то повторно наносити фотозахисна засіб необхідно після кожного купання. Змиваються фотозахисні креми як звичайні косметичні засоби, спеціальними пінками, лосьйонами, або гелями, як ви і звикли. Якщо фотозахисний препарат підібраний правильно, то звичайно не потрібно нанесення під нього додаткових кремів або сироваток. Єдина поширена помилка при користуванні фотозахисні засобами — їх наносять недостатньо щільним шаром, що позначається на ефективності фотозахисту. Правильно наносити їх рясно, хоча це і не дуже приємно.

До моєї шкірі абсолютно не пристає засмага, а засмагнути дуже хочеться. Є якісь кошти допомагають посилити виділення пігменту?

— Якщо шкіра у вас світла, практично, не загорающая, то вам потрібно з цим змиритися. Будь-яка стимуляція меланоцитів не потрібна, це небезпечно для здоров'я. Просто у вас такий фототип. На жаль, з шкірою такого фототипу ви потрапляєте в групу ризику по виникненню злоякісних новоутворень шкіри, якщо будете експериментувати з сонцем. Можна використовувати досягнення сучасної косметології у вигляді автозасмаги. Його можна нанести самої, а ще краще зробити професійно в салоні. І краса, і здоров'я в цьому випадку залишаться при вас.

Чи можна засмагати під час вагітності? Мені говорили, що це дуже корисно для дитини ...

— Під час вагітності можна трохи зіграти на ранковому або західному сонечку. Це посилить вироблення вітаміну Д в шкірі, що зовсім непогано для зростання вашого малюка. Зловживати сонцем не слід, фотоповрежденія викликають цілий каскад складних біохімічних реакцій в організмі, які можуть зашкодити здоров'ю!

Що покласти в косметичку, вирушаючи на відпочинок?

— Вирушаючи на відпочинок, не забудьте покласти в косметичку крем або лосьйон Бепантен (його добре наносити на все тіло після того, як ви повернулися з пляжу і помилися в душі), фотозахисна засіб (бажано дві версії — для особи і тіла), гігієнічну помаду , який-небудь універсальний зволожуючий крем (люблю Топікрем — можна використовувати для всіх частин тіла, підходить для всієї родини). Можете доповнити цей список чимось своїм коханим, але з мінімумом, який я перерахувала, ви не пропадете ніде!

Гарного відпочинку!

Олена Моїсеєва, головний лікар Медичної косметології «АНКОР»